ΠΡΟΦΙΛ

Η Δρ. Αθηνά Λαζακίδου* είναι Καθηγήτρια στο Τμήμα Οικονομικών Επιστημών  του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου. Είναι Διευθύντρια του Εργαστηρίου Εφαρμογών Ψηφιακής Υγείας και Οικονομικών Υγείας (Digithea Lab) του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου. 

Αποφοίτησε το 1996 από το Τμήμα Πληροφορικής του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών. Το  2000 απέκτησε το Διδακτορικό Δίπλωμα στο Βερολίνο ως NaFöG Υπότροφος στο Ελεύθερο Πανεπιστήμιο του Βερολίνου (Freie Universitaet Berlin) στη Γερμανία.

Διαθέτει σημαντική ακαδημαϊκή και ερευνητική εμπειρία στις ακόλουθες περιοχές: Πληροφοριακά Συστήματα και Οικονομικά της Υγείας, Βάσεις Δεδομένων, Πληροφοριακά Συστήματα Διοίκησης, Ηλεκτρονική Διακυβέρνηση και Ηλεκτρονικές Υπηρεσίες, Εφαρμογές Γεωγραφικών Πληροφοριακών Συστημάτων.

Έχει στο ενεργητικό της σημαντικό αριθμό από άρθρα σε επιστημονικά περιοδικά και παρουσιάσεις σε διεθνή συνέδρια στις πιο πάνω περιοχές. Είναι συγγραφέας ελληνικών βιβλίων πληροφορικής και εκδότης πολλών ξενόγλωσσων εγχειρίδιων στην περιοχή της Πληροφορικής της Υγείας και της Βιοϊατρικής Τεχνολογίας.

Έχει εργαστεί επίσης ως Ειδική Εμπειρογνώμονας στην Ευρωπαϊκή Ένωση, στην Κοινωνία της Πληροφορίας Α.Ε., στην Ηλεκτρονική Διακυβέρνηση Κοινωνικής Ασφάλισης Α.Ε. (ΗΔΙΚΑ Α.Ε.), στο ΙΚΑ-ΕΤΑΜ, στην Αναπτυξιακή Εταιρεία Πληροφόρηση-Επιμόρφωση-Τοπική Ανάπτυξη Α.Ε. (ΠΕΤΑ Α.Ε.), στο Ίδρυμα Κρατικών Υποτροφιών (ΙΚΥ), στο Ελληνικό Ίδρυμα Έρευνας & Καινοτομίας (ΕΛ.ΙΔ.Ε.Κ), καθώς και στο Ίδρυμα Προώθησης Έρευνας (ΙΠΕ) της Κυπριακής Δημοκρατίας για αξιολογήσεις ερευνητικών προτάσεων και έργων Πληροφορικής.

Διετέλεσε Εditor-In-Chief του επιστημονικού περιοδικού International Journal of Computers in Clinical Practice.

Από τον Ιούλιο του 2020 εως τον Φεβρουάριο 2023 διετέλεσε Μέλος στο Διοικητικό Συμβούλιο της Α.Ε.ΔΙ.Κ. (Διώρυγα της Κορίνθου) Α.Ε.

Είναι παντρεμένη και μητέρα 3 παιδιών.

*Σε αναστολή καθηκόντων λόγω του διορισμού της ως Διοικήτρια στην Αυτοτελή Υπηρεσία Οδικών Τελών-Ηλεκτρονικής Διαχείρισης Οδικών Υποδομών του Υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών

lazakidou page22

ΤΜΗΜΑ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ ΕΠΙΣΤΗΜΩΝ