ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ

" Ανακοινώνεται ότι την Τρίτη 31.05.2022 και ώρα 16:45 θα υλοποιηθεί διάλεξη διάρκειες τριών (3) ωρών με τίτλο «Εισαγωγή στο Ευρωσύστημα, στην κανονιστική συμμόρφωση των πιστωτικών ιδρυμάτων και στις υπηρεσίες πληρωμών» με προσκεκλημένο ομιλητή τον κ. Παναγιώτη Μελισσινό. 

Η διάλεξη θα υλοποιηθεί στην αίθουσα Α3

Στους φοιτητές που θα παρακολουθήσουν τη διάλεξη θα χορηγηθεί βεβαίωση παρακολούθησης.

Σκοπός της διάλεξης είναι η εξοικείωση των φοιτητών με το γνωστικό αντικείμενο των τριών θεματικών που θα αναπτυχθούν, δηλαδή (α) της λειτουργίας του Ευρωσυστήματος, (β) της κανονιστικής συμμόρφωσης των πιστωτικών ιδρυμάτων και (γ) της παροχής των υπηρεσιών πληρωμών. Στο πλαίσιο αυτό θα εξηγηθεί το Ευρωπαϊκό Νομισματικό Σύστημα με σκοπό να γίνει κατανοητός αφενός ο λόγος ύπαρξης των κεντρικών τραπεζών και αφετέρου η θεσμική δομή του Ευρωσυστήματος. 

Επιπλέον, η διάλεξη θα εστιάσει στον τρόπο με τον οποίο το Τραπεζικό Σύστημα συμβάλλει στην αντιμετώπιση της νομιμοποίησης εσόδων από εγκληματικές δραστηριότητες ("ξέπλυμα βρώμικου χρήματος"). 

Τέλος, θα μελετηθούν οι σύγχρονες μορφές χρηματοπιστωτικών οργανισμών (ιδρύματα πληρωμών, ιδρύματα ηλεκτρονικού χρήματος κλπ).

Ο Παναγιώτης Μελισσινός είναι δικηγόρος Ναυπλίου. Είναι πτυχιούχος του τμήματος Λογιστικής και Χρηματοοικονομικής του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών και του τμήματος Νομικής του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου Θράκης. Έχει λάβει μεταπτυχιακό τίτλο σπουδών στο αντικείμενο του Χρηματοοικονομικού Δικαίου από το Πανεπιστήμιο Goethe της Φρανκφούρτης. Έχει εργαστεί στο Νομικό Τμήμα και στο τμήμα Τραπεζικής Εποπτείας της Κεντρικής Τράπεζας της Γερμανίας (Bundesbank) και στο πλαίσιο της επαγγελματικής του δραστηριότητας εξειδικεύεται σε ζητήματα κανονιστικής συμμόρφωσης Τραπεζών και συστημάτων πληρωμών."

20xroniaecon small

 

 

Κράτα το

Κράτα το

Κράτα το